Regionaalhaigla aatriumis on üleval palliatiivravi tutvustav rändnäitus

Regionaalhaigla aatriumis on üleval palliatiivravi tutvustav rändnäitus

23.03.2021

23. märtsist on Regionaalhaigla aatriumis üleval palliatiivravi tutvustav rändnäitus “Bridges of Dreams”, mille eesmärk on tõsta ühiskonnas teadlikkust palliatiivravi olemasolust ja võimalustest.

“On hea meel, et saame jagada väga olulist näitust,” ütles Regionaalhaigla taastus- ja palliatiivravi kliiniku juhataja Pille Sillaste, lisades: “Näituse eesmärk on jõuda võimalikult paljude inimesteni – ükskõik, kes meie aatriumisse peaks sattuma – olgu selleks organisatsiooni juhatus, töötaja, ravimifirma esindaja, apteegipidaja või patsient, olgu ta ametnik või ettevõtja, mingil ajahetkel vajame me seda kõik.”

Fotoprojekt “Bridges of Dreams” sündis 2019. aastal Baltimaade Palliatiivravi Assotsiatsiooni ja Ameerika fotograafi Angela Forkeri koostöös. Näituse fantaasiastiilis fotodel on kujutatud elu ohustava haigusega silmitsi seisvaid Läti lastehospiitsi patsiente, eesmärgiga tõsta teadlikkust palliatiivsest ravist ka laste seas.

“Soovin maailmale näidata, et ka raskelt haiged lapsed ja inimesed on ilusad ning väärtuslikud. Loodan, et minu fotod lähevad vaatajale südamesse ja suudavad muuta seda, kuidas ühiskond neid inimesi näeb,” selgitab fotograaf Angela Forker.

Palliatiivne ravi aitab leevendada haigusest tingitud vaevusi ning kannatusi haigestumisest tervenemiseni või elu lõpuni. See hõlmab valu ja teiste sümptomite ravi ning sotsiaalsete, psühholoogiliste ja hingeliste muredega tegelemist. Palliatiivset ravi võime vajada igas eas, hällist hauani.

Projekti autori kohta leiab lisainfot: www.preciousbabyphotography.com

Palliatiivravi keskusega saab ühendust kontakttelefonil 617 1777, täiendavat infot leiab ka: www.pallium.ee

Tegu on rändnäitusega, mis jõuab edaspidi ka riigikokku ja ministeeriumite ühishoonesse. Näitus jääb Regionaalhaiglasse aprilli lõpuni ja liigub siis edasi uude asupaika.