Regionaalhaigla arendab juhte

Regionaalhaigla arendab juhte

25.09.2020

24. septembril alustas Regionaalhaigla taas juhtide arendusprogrammiga, kus osaleb 40 erineva tasandi juhti, tulevast juhti või spetsialisti – arstid, õed ja mittemeditsiiniline personal.

Avapäeva juhatas sisse juhatuse esimees Agris Peedu, kes jagas kursusel osalejatega mõtteid Regionaalhaigla grupi tänastest väljakutsetest, lähematest ja kaugematest plaanidest ning juhtide rollist selles. “Meie ligi 5000 inimesega organisatsioonis on iga juhi roll kriitilise tähtsusega. Juhi oskus oma inimesi toetada ja suunata ning vajalikke protsesse ja ressursse juhtida määrab meie tugevuse ja tulemuse,” ütles Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu.

Arendusprogramm on suunatud Regionaalhaigla juhtidele ja nende järelkasvule, kelle töö hõlmab valdkonna juhtimist, tegevuste planeerimist, analüüsimist ning üldist koordineerimist. Programmi eesmärk on uute teadmiste ja oskustega muuta haigla igapäevatööd efektiivsemaks ning ühtlustada haiglaüleselt juhtimiskvaliteeti, keskendudes Regionaalhaigla väärtustele ja põhimõtetele, lähtudes haigla kesksest rollist Eesti tervishoius ning ülemaailmsetest arengutest.

Regionaalhaigla koostööpartner projekti elluviimisel on Tallinna Tehnikaülikool, kellega koostöös oleme ka varasemalt juhtide arendusprogrammi läbi viinud. Koolitusprogrammi on kaasatud Tehnikaülikooli e-meditsiini keskuse teadus-, arendus- ja õppetöös osalevad eksperdid, ärikorralduse instituudist organisatsiooni ja juhtimise valdkonna spetsialistid. Arendusprogrammile paneb punkti visiit välisriigi haiglasse, mille käigus tutvutakse teiste omaala spetsialistidega ning vahetatakse kogemusi.