Regionaalhaigla

Regionaalhaigla pakub naha- ja suguhaiguste e-konsultatsioone

12.06.2020

Regionaalhaigla võttis naha- ja suguhaiguste erialal koostöös perearstidega kasutusele uuendusliku pildipangalahenduse, mille abil jõuavad kiireloomulisemat abi vajavad patsiendid eelisjärjekorras nahaarsti vastuvõtule.

„E-konsultatsioonid perearstidega ja pildipanga lahenduse kasutamine võimaldab meil ravitööd paremini planeerida ja patsiente efektiivsemalt aidata,“ ütles Regionaalhaigla ravitöö direktor dr Helis Pokker ning lisas: “Oleme Regionaalhaiglas kiiremat arsti vastuvõttu vajavatele patsientidele planeerinud eraldi ajad, et patsiendid saaksid õigeaegselt vajaliku konsultatsiooni ja ravi.

Regionaalhaigla naha- ja suguhaiguste keskuse juhataja dr Maigi Eiseni sõnul saavad nahaarstid pilti hinnates kiiremat abi vajavad patsiendid esimeses järjekorras vastuvõtule kutsuda. "E-konsultatsiooniks salvestab perearst hea kvaliteediga pildi üleriigilises pildipangas, foto ei tohi olla vanem kui seitse päeva. Hetkeseisuga on alustatud koostööd esimeste perearstikeskustega," ütles dr Eisen. 

Linnamõisa perearstikeskuse perearst dr Reet Laidoja sõnul annab e-konsultatsioon hea võimaluse patsiente eriarstile suunata, nüüdsest on perearstidel kasutada ka turvaline kanal pildipanga näol, mis varasemalt oli mõeldud vaid erinevate radioloogiliste uuringute talletamiseks, kuid nüüd on olemas lahendus ka nahapiltide salvestamiseks fotode näol. "Selline võimalus lisaks saatekirjal olevale sõnalisele infole tõstab oluliselt e-konsultatsiooni kvaliteeti ning parandab perearsti ja eriarsti koostööd kaugkonsulteerimise osas," rõhutas dr Laidoja.

Pildipanga piltide abil saab nahaarst hinnata ägedate ja krooniliste nahahaigustega ning suguhaiguse kahtlusega inimeste terviseseisundit, nahamoodustusi (nt mittemelanoome nahavähi või melanoomi kahtlus, atüüpilised pigmentneevused jt) e-konsultatsioon hinnata ei võimalda, selleks on vaja tavakonsultatsiooni.

Naha- ja suguhaiguste arsti vastuvõtule saab tulla saatekirjata ja vajadusel saavad patsiendid vastuvõtule pöörduda ka üldise ravijärjekorra alusel.