Dr Riina Kütner ja ämmaemand Irina Loboda ootavad naisi Regionaalhaigla rinnakabinetti

Rinnakabinetid on taas avatud

25.05.2020

Mai on rahvusvaheline rinnavähi ennetuse ja varajase avastamise kuu. Julgustame kõiki naisi rinnakabinetti külastama – oluline on, et ka ilma kaebusteta naised tuleksid uuringule, sest rinnavähk ei anna endast varajases staadiumis märku. Regionaalhaigla rinnakabinetti olete oodatud vastuvõtule nii saatekirjaga kui ka saatekirjata. Meie rinnakabinetid on mõeldud igas vanuses naistele, kellel on rinna-alaseid muresid või küsimusi. 
  
„COVID-19 kriis oli ootamatu meie kõigi jaoks, kuid tervishoiusüsteem tuli sellega kenasti toime ning praegu, rahvusvahelisel rinnavähi ennetuse ja varajase avastamise kuul, saame edasi öelda rõõmustava uudise, et Regionaalhaigla rinnakabinetid on taas avatud,“ tõdes Regionaalhaigla onkoloog dr Riina Kütner ning lisas: „Julgustan kõiki kontrolli tulema ja nii endale meelerahu kinkima. Ma ei väsi kunagi kordamast, et varakult avastatud rinnavähk on ravitav.“ 

Naistehaiguste keskuse rinnakabinetti ämmaemandate vastuvõtule saab rinnauuringule pöörduda ilma saatekirja ja visiiditasuta, radioloogiakeskuse rinnakabinetti rinnauuringule ootame saatekirjaga naisi. Meie ämmaemandad kuulavad teie mured ära, korraldavad vajalikud uuringud ning suunavad vajadusel rinnaarsti ehk mammoloogi vastuvõtule. Registreerumiseks helistage palun telefonil 617 1049 või broneerige aeg digiregistratuuri kaudu aadressil www.digiregistratuur.ee. Rinnakabinetid paiknevad Regionaalhaigla meditsiinilinnakus aadressil Sütiste tee 19.
  
Radioloogiakeskusesse ootame saatekirjaga naisi ka rinnavähi sõeluuringule. 2020. aastal kutsutakse sõeluuringule ravikindlustatud naisi sünniaastatega 1953, 1954, 1958, 1960, 1962, 1964, 1966, 1968 ja 1970. Uuringul osalemiseks ei pea aga kutset ootama jääma. Kui teie sünniaasta on tänavuste kutsesaajate nimekirjas, siis broneerige endale sobiv vastuvõtuaeg telefonil 617 2405 või 5300 6334. 
  
Lisaks Mustamäe korpusele saavad naised sõeluuringule tulla ka Läänemaa Haiglasse, registreeruda saab telefonil 472 5800 või röntgenkabineti telefonil 472 5877.  
  
Rinnakabineti tegevuse ja rinnavähi kohta saate lähemalt lugeda Regionaalhaigla Onkoloogiakeskuse kodulehelt www.onkoloogiakeskus.ee, rinnavähi sõeluuringu kohta Eesti Haigekassa kodulehelt https://www.haigekassa.ee/soeluuring. 
  
Olete oodatud Regionaalhaiglasse tervist kontrollima! 
  

Palume meeles pidada, et haiglasse tulles on tarvis aega varuda – enne majja sisenemist kontrollitakse patsientide temperatuuri ja palutakse täita tervisedeklaratsioon.