Ilumets.jpg

Regionaalhaigla meedikud kutsuvad isolatsioonis püsima teavituskampaaniaga #koduspäästadelusid

13.04.2020

13. aprillist algas Regionaalhaigla teavituskampaania koondnimega „Kodus päästad elusid“, kus meedikud annavad nõuandeid ning soovitusi pikalt kestva kriisiolukorraga toime tulemiseks ja dokumentaalstiilis portreelood viivad vaataja otse kriisi keskmesse, näidates eesliinil olevate arstide ja õdede tööd eriolukorra tingimustes.

Selle nimel, et Eesti väljuks kriisist võimalikult väheste ohvritega ja kiirelt, käib nii päeval kui ööl pingeline töö epideemia eesliinil – haiglates üle Eesti.

Arstid ja õed räägivad lühikestes portreelugudes avameelselt patsientide aitamisest, tööst pidevas nakkusohus ja kohanemisest uue olukorraga ning annavad nõu, kuidas ühiste pingutustega kriisist välja tulla. „Palun usaldage arste ja õdesid ning järgige neid soovitusi, mis meedikud teile annavad, nii oleme rohkem kaitstud ning tuleme sellest keerulisest olukorrast kiiremini välja,“ rõhutas Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse juhataja dr Vassili Novak. „Risk raskelt haigestuda on riskigruppidesse kuuluvatel inimestel suur, näiteks vanemaealised ja krooniliste haigustega inimesed. Neid saame me kaitsta lihtsate reeglite järgimisega – oleme kodus ja ei lähe praeguses olukorras külla, suhtleme distantsilt ja hoiame tänaval distantsi ning jälgime hügieenireegleid,“ lisas dr Novak.

Lisaks dr Novakile saavad videolugudes sõna nii erakorralise meditsiini arstid ja õed, kiirabi- ja reanimobiilitöötajad kui ka COVIDO osakonnas igapäevaselt valves olevad meedikud. Avaldatud portreelood koonduvad ühe teemaploki alla, milleks on koduspäästadelusid. „Selle üleskutsega tahame tänada kõiki Eesti elanikke, kes on kodudes ning järgivad etteantud juhiseid, hindame seda kõrgelt. Meedikud saavad eesliinil kõige paremini hakkama, kui inimesed neid kodus toetavad,“ sõnas kiirabiosakonna juhataja dr Lilian Lääts.

Portreelood on nii eesti kui vene keeles ja valminud koostöös loovagentuuriga Tank, võttemeeskonda kuulusid režissöörid Taavi Arus ja Madis Ligema, fotograaf Aivar Kullamaa, meediapartneriteks Delfi ja JCDecaux Eesti.