Vassili Novak.jpg

EMO koormus on esimeste libedatega järsult tõusnud

27.11.2019

Esimeste libedatega on Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) koormus järsult tõusnud. Ooteajad on tavapärasest pikemad ja palume patsientidelt mõistvat suhtumist.

Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse juhataja Vassili Novaki sõnul on viimase 12 tunni jooksul EMOsse saabunud 165 erinevate traumadega patsienti, paljud patsiendid vajasid hospitaliseerimist. "Patsientide voog mõnevõrra stabiliseerus, kuid endiselt on traumaga pöördujate arv võrreldes tavapäevaga suur. Enamus patsiendid on libedal teel kukkunud jalakäijad," lisas dr Novak.  

Vaatamata sellele, et oleme rakendanud täiendavaid tööjõuressursse, on ooteajad traumapunktis suhteliselt pikad. EMO toimepidevus tervikuna on tagatud. Raskes seisundis patsiendid teenindatakse eelisjärjekorras ning eluohtliku seisundi puhul  viivitamatult.

Dr Novak lisas: "Vaatamata aastast aastasse korratud soovitustele ja hoiatustele, kuidas vältida traumasid libeduse korral on igal aastal kaks-kolm päeva, millal traumade arv lühikese aja jooksul on äärmiselt suur ning traumapunktid on ülekoormatud. "

Palume kaaskodanikel olla äärmiselt ettevaatlikud tänavatel liikumisel ning võimalusel üldse koju jääda.