20190710_223842.jpg

Regionaalhaigla kiirabibrigaad tuli Haapsalu simulatsiooniõppusel esikolmikusse

11.07.2019

9.-10. juulil toimus Haapsalus Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Terviseameti koostöös korraldatud kahepäevane V Eesti Kiirabi Liidu simulatsiooniõppus, mille eesmärk oli tõsta kiirabis töötava personali kompetentsust ja tõhustada kiirabiteenuse kvaliteeti. Õppusel panid end erinevates erakorralistes olukordades proovile 19 kiirabibrigaadi üle Eesti ja Lätist, üks kolmest Regionaalhaigla brigaadist saavutas koha esikolmikus.

Õppusel osalenud kiirabibrigaadid lahendasid kiirabi igapäevatöös ettetulevaid situatsioone – elustamist, abistamist ägeda südame- ja veresoonkonna haigestumise, traumade ning muude erakorraliste olukordade korral. Õppusel osales kokku ligi 180 osavõtjat, sh 19 kiirabibrigaadi, 39 hindajat, 40 rollimängijat ja kaasaelajad. Omavahelisse võistlustulle astusid Tallinna Kiirabi, Tartu Kiirabi, Pärnu haigla Kiirabi, Karell Kiirabi, Eesti Kaitseväe kiirabi ja Regionaalhaigla kiirabi, koos Eesti kolleegidega pani oma oskused ja teadmised proovile ka Läti kiirabibrigaad. 

Kahepäevasele simulatsiooniõppusele pani punkti eile, 10. juuli õhtul Haapsalu Kutsehariduskeskuse aulas toimunud pidulik autasustamis- ja lõputseremoonia, kus selgusid õppuse käigus kogutud punktid ja brigaadide paremusjärestik – kui esikoha pälvis Tartu Kiirabi brigaad, siis teisele kohale tuli üks kolmest Regionaalhaigla tiimist. Kolmanda koha sai Kaitseväe kiirabibrigaad, teised võistelnud Regionaalhaigla brigaadid tulid vastavalt 12-le ja 14-le kohale. Palju õnne kõigile tublidele osalenutele!

Tutvu punktitabeliga SIIN!

Juba viiendat korda peetud simulatsiooniõppusel olid kohal ka Regionaalhaigla juhatuse liikmed – Agris Peedu kaasaelaja ja Terje Peetso hindaja rollis.

Kiirabiõppused on populaarsed ka väljaspool Eestit. Regionaalhaigla kiirabibrigaadid on korduvalt osa võtnud Leedus, Tšehhis, Poolas toimunud võistlustest. Palangas 2018. aastal pälvis Regionaalhaigla kiirabibrigaad parima rahvusvahelise meeskonna tiitli.