marekmetslaid_MMP9921.jpg

Taksojuhid korraldavad Telliskivi tulistamisest eluga pääsenud kolleegi heaks doonoripäevad

01.07.2019

Regionaalhaigla verekeskus koostöös Takso24 ja Tallink Taksoga korraldavad 1.-2. juulil Telliskivi tulistamisest eluga pääsenud taksojuhi Sergei auks doonoripäevad. Haavatud taksojuhi elu päästeti just doonorverega ja tänu meedikute heale tööle.  

Telliskivis toimunud tulistamisest eluga pääsenud taksojuht Sergei tänab kõiki veredoonoreid tänu kellele ta elus on. „Meie hulgas on inimesed, kes päästsid minu elu. Haiglad vajavad doonorverd aastaringselt ja kunagi ei või ette teada, millal oled just sina see, kes abi vajab,“ tõdeb Sergei, kutsudes üles kolleege ja kõiki teisi häid inimesi doonoriks tulema.

Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste sõnul teeb verekeskuse meeskond iga päev tööd selleks, et abivajajad saaksid just neile sobiva doonorvere. „Sergei üleskutse on väga liigutav ja tunnustus kogu meie meeskonnale,“ lisab Riin Kullaste.  

Verekeskuse personal ootab doonoreid taksojuhi Sergei auks verd loovutama 1.-2. juulil, Foorumi keskuses (Narva mnt 5), kus saab verd annetada 1. juulil kell 9.00-16.00, 2. juulil kell 10.00-18.00, ja Ädala Verekeskuses (Ädala 2), kuhu saab doonoriks tulla 1. juulil kell 8.00-16.00, 2. juulil kell 11.00-19.00. Verd loovutama on oodatud kõikide veregruppide doonorid.

Dr Kullaste sõnul võivad verevarud kriitilisse seisu sattuda just suvel, sest paljud doonorid on ära sõitnud ning koolid on suletud ja doonoriverd kogutakse tavapärasest vähem. Mistõttu paneme südamele kõikidele doonoritele ka suvel verekeskuseid külastada, et hoida verevarud stabiilsetena.

Lisainfot leiab: www.verekeskus.ee