Tartu Tervishoiu Kõrgkooli tudengid külastasid Regionaalhaiglat

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli esmakursuslased külastasid Regionaalhaiglat

07.05.2019

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli 46 õenduse eriala esmaskursuslast külastas Regionaalhaiglat, õendusdirektor Aleksei Gaidajenko andis tudengitele ülevaate haiglast ning pakutavatest praktikavõimalustest.

Aleksei Gaidajenko sõnul oli eesmärk tutvustada Regionaalhaigla arengusuundi, õenduseriala tulevikku ning praktikavõimalusi. „Meie jaoks on väga oluline tutvustada Regionaalhaiglat kui väga perspektiivikat praktika- ja töökohta. Koostöö erinevate koolidega annab kindlasti palju juurde nii haiglale, koolile kui ka tudengitele. Loodan, et tublidest tudengitest saavad kooli lõpetades hinnatud töötajad just meie haiglas,“ rääkis õendusdirektor. 

Tudengid said tutvuda anestsioloogia-, kirurgia-, sisehaiguste- ning onkoloogia- ja hematoloogiakliinikuga. Ringkäigu ajal tutvustasid õendusjuhid tudengitele erinevate osakondade ja patsientide profiile ja selgitasid, milline on õe töö. Vastused said ka üliõpilaste erinevad küsimused.

Koolitusspetsialisti Teele Kantsi sõnul on Regionaalhaigla väga atraktiivne koht õppuritele ja seda näitab ka tudengite kasv 2018 aastal. „Teeme tööd selle nimel, et oleksime esimene valik praktika läbimiseks ning kahtlemata tähendab see meile ka vastutust end igapäevaselt arendada ja pakkuda võimalikult head kogemust tulevastele meditsiiinitöötajatele,“ selgitas Kants. 

Praktikantide arv (v.a. VI kursuse arstitudengid) tõusis 2018. aastal 2017. aastaga võrreldes 226 võrra. Samuti on Regionaalhaigla muutunud järjest populaarsemaks välistudengite hulgas. Välistudengite arv tõusis hüppeliselt 11 tudengilt 53 tudengile.