Regionaalhaigla ajakirja aprillinumber

Ilmunud on Regionaalhaigla ajakirja uus number

15.04.2019

Uues ajakirjas käsitletavate teemade ring on lai. Teerajajana Eesti tervishoius on Regionaalhaiglal oluline roll mitte ainult erialade arengus, vaid ka tervishoiu juhtimise juures laiemalt. Nii pööramegi lisaks ravitöö arengutele tähelepanu ka juhtimiskultuurile ja kvaliteedile. Sel kevadel kutsusime tervishoiuliidrid koos mõtlema just juhtimise üle. Külalisesinejana jagas omi mõtteid Raul Rebane ja tunda on, et see resoneerus paljudega.

Juhtimine ja koostöö on ka käesoleva ajakirja läbivad teemad. Oma mõtteid juhi rollist, kuidas tööl õnnelik olla ja veel paljust muust räägib diagnostikakliiniku värske juht dr Äli Roose. Koostööd Lastehaiglaga avame dr Karl Pintsaart opisaalis jälgides. Ka eesnäärmevähi juures ei saa mööda kliinilise meeskonna koostööst - dr Helis Pokker, dr Indrek Oro ja dr Elari Valk jagavad koos mõtteid selle diagnoosimisest, ravist ja ka levinud väärarusaamadest.

Haigla administratiivdirektor Aivi Karu vaatab juhtimist teise tahu alt ja räägib lähemalt huvide konflikti ennetamisest. Meie haiglaapteegi  sertifitseerimisest kirjutavad Marko Urbala ja Raul Ratassepp. Pidev arenguvajadus ja kvaliteet on fookuses ka koolitusõdede töös.

Räägime ka silmade tervisega seotud müütidest ja paljust muust.