_AP61024.jpg

Käivitasime e-haigusloo projekti

04.12.2018

Alguse sai Regionaalhaigla järgmise viie aasta kõige olulisem IT projekt “e-haiguslugu”, mille eesmärk on läbi kiiremate ja kasutajasõbralikemate lahenduste võimaldada arstil pühendada rohkem aega patsiendile ning muuta meditsiinipersonali töö IT süsteemidega meeldivaks. 3. detsembril kinnitas Regionaalhaigla juhatuse esimees projekti elluviimiseks juhtrühma.

E-lahendused on Regionaalhaigla fookuses ja selles kontekstis on tähtis ka koostöö teiste tervishoiuasutustega. „Pole välistatud ka projekti laiendamine teistele haiglatele,“ ütles Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu.

E-haigusloo arendamisel lähtutakse meditsiinipersonali ootustest ja vajadustest.  „Tänapäevased süsteemid suudavad arstide ja õdede töölaualt ära võtta mitmeid tööülesandeid ning kiirendavad raviotsuste tegemiseks vajaliku informatsiooni kättesaadavust,“ ütles IT teenistuse tootejuht Sandre Elland.

Praegu kasutusel olevat haigla infosüsteemi hakati arendama eelmisel sajandil ning see ei suuda enam rahuldada tänapäevaseid ootusi. Ellandi sõnul on meditsiinipersonali mured nagu “Arvutiga töö võtab liiga palju aega!”, “Ketrab!” ja “Liiga palju klikke!” vaid mõned märksõnad praeguse olukorra kirjeldamiseks. „Ka patsient ei mõista, miks arst nii palju arvutisse vaatab,“ ütles Elland. Viie aasta pärast ei mäleta loodetavasti keegi, kui palju topelt infot pidi süsteemi käsitsi sisestama või kui kaua aega kulus patsiendi info kättesaamisele digiloost, lisas tootejuht.