PalliatiivraviToogrupp.JPG

Palliatiivravikeskus kutsub patsiente ja lähedasi infotundi

28.01.2019
Hea patsient ja lähedane! 
 
Kui Sind või Sinu lähedast on tabanud raske haigus ja Sa ei tea, kuidas edasi TULE PALLIATIIVRAVI KESKUSE INFOTUNDI!  Ootame Sind Põhja-Eesti Regionaalhaigla suures saalis, J. Sütiste tee 19. Infotund toimub iga kuu viimasel neljapäeval.

Palliatiivne ravi on suunatud haige ja tema pere elukvaliteedi parandamisele. Selle ravi vajajad on kroonilised haiged ja patsiendid,  kel on trauma või haiguse tagajärjel tekkinud puue ning  seeläbi elukvaliteet halvenenud. Ka siis, kui haigus pole enam ravitav, on oluline sümptomeid leevendada, et tagada lähedasele pikem ja kvaliteetsem elu. 
Palliatiivne ravi kergendab raskest haigusest ja ravist tingitud vaevusi, näiteks valu, õhupuudust, väsimust, iiveldust jt. Toetab haiguse ravi nii ravimitega kui ka hingeliselt, aidates  vaimseid ja kehalisi vaevusi leevendada. On abiks kogu haiguse vältel, sõltumata sellest, kas spetsiifiline haigusevastane ravi toimib või enam ei toimi.
 
Meie meeskonda kuuluvad õed, arstid, sotsiaaltöötajad, psühholoogid, hingehoidjad ja kogemusnõustajad. Vajadusel saame alati kaasata  teisi spetsialiste nagu  toitumisspetsialist, stoomiõde jt.
 
Infotunnis räägime valust ja selle ravist, sotsiaalteenustest ja –toetustest ning sellest, kuidas tulla toime psüühiliste ja hingeliste vaevustega. 
 
Kohtumiseni! Palliatiivravimeeskond