PERH_600x500_Agris_Peedu_EST.jpg

Maski kandes annad oma panuse ravi kättesaadavusse

16.11.2020

Regionaalhaigla meedikud kutsuvad #maskkaitseb teavituskampaaniaga Eesti rahvast üles hoolima nii enda kui oma lähedaste tervisest ning avalikes kohtades kaitsemaski kandma. Vaja on teha kõik võimalik selleks, et COVID-19 ravi ei võtaks ära liiga palju olulist ressurssi muude haiguste ravi arvelt.

Regionaalhaigla on kõrgema etapi haiglana Põhja-Eesti elanikkonna meditsiinilise turvalisuse tagaja. ”Palun anname kõik oma parima, et haiglate igapäevatöö, sealhulgas plaaniline ravitöö, saaks jätkuda ja COVID-19 ei võtaks meilt ära seda ressurssi, mis on nii paljudele kriitiliselt vajalik,” sõnas Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu. ”Viiruse piiramiseks ja aeglustamiseks tuleb lisaks maski kandmisele kindlasti ka käsi pesta, distantsi hoida ja kogunemistest hoiduda,” lisas Peedu.

Regionaalhaigla juhatuse liige-ülemarst prof Peep Talvingu sõnul on möödunud nädala positiivsete Covid-testide osakaal murettekitav. ”Maskidel on pandeemiatõrjes äärmiselt oluline roll. Palun käituge vastutustundlikult ja kandke maski kõikjal, kus on inimesi – tööl, ühistranspordis, toidupoes ja teistes avalikes kohtades. Võimalusel vältige üritusi – kui peate minema, siis hoidke distantsi ja pange kindlasti mask ette,” ütles prof Talving.

#maskkaitseb teavituskampaanias võtavad sõna Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu, juhatuse liige-ülemarst prof Peep Talving, ravitöö direktor dr Helis Pokker, anestesioloogiakliiniku juhataja dr Sergei Kagalo, erakorralise meditsiini keskuse juhataja Vassili Novak, operatsioonikeskuse juhataja dr Markko Pärtelpoeg  ja kiirabiosakonna juhataja dr Lilian Lääts.

Usaldusväärse info, teaduspõhiste nõuannete ja operatiivse e-abi jagamiseks avas Regionaalhaigla kevadel esimese spetsiaalselt COVID-19 teemadele pühendatud infoveebi www.koroonakriis.ee. Teemaveebist leiab tõenduspõhiseid uudiseid, artikleid, infomaterjale ja saab kuulata salvestatud podcaste, kus sõna võtavad tunnustatud ja hinnatud meditsiinivaldkonna spetsialistid ja eksperdid.