Regionaalhaigla grupi õendusjuhid ja õenduskvaliteedi spetsialistid kohtusid Pärnus

Regionaalhaigla grupi õendusjuhid ja õenduskvaliteedi spetsialistid kohtusid Pärnus

08.10.2020

Regionaalhaigla kliinikute ja gruppi kuuluvate tütarhaiglate õendusjuhid ja õenduskvaliteedi spetsialistid alustasid käimasolevat nädalat Pärnus. Kohtumise eesmärk oli arutada ja leppida kokku tuleva aasta koostöö- ja kokkupuutepunktid, arvestades, et augustikuust võeti kasutusele Regionaalhaigla grupi ühine siseveeb.

“Tõenduspõhine ja kaasaegne info ning selle edastamine õigete kanalite kaudu õigetele sihtrühmadele on meile väljakutse,” ütles Regionaalhaigla õendusdirektor Aleksei Gaidajenko, lisades, et ühes inforuumis olemisel ja asjadest ühtemoodi arusaamisel on edasiviiv jõud.

2020. aasta kuulutati Maailma Tervishoiuorganistsiooni poolt õdede ja ämmaemandate aastaks, kuid Covid-19 viiruse tõttu jäid mitmed selleks aastaks planeeritud ideed ja tegevused teostamata. WHO Euroopa regionaaldirektor dr Hans Kluge kinnitas, et Euroopas pikendatakse õdede ja ämmaemandate aasta tähistamist 2021. aasta lõpuni. “See on igati positiivne uudis,” ütles Gaidajenko, “See on võimalus tänada meie õdesid ja ämmaemandaid, kes teevad koroonaviirusega võideldes suurepärast tööd, pöörata tähelepanu nende saavutustele ja edulugudele.”

Teisipäeval, 6. oktoobril toimus heade kolleegide kohtumine Pärnu Haiglas. Haigla õendusjuht Margit Seppik tutvustas haigla arenguid, õendusteenistuse ja õdede nõukogu väljakutseid ja saavutusi. Pärnu Haigla naiskond tutvustas lähemalt haigla kliinilisi osakondi, uut perearstikeskust ning taastusravi- ja heaolukeskust. “Leidsime mitmeid koostöökohti nt keemiaravi ja hematoloogia valdkondades,” ütles õendusdirektor Gaidajenko. “Suur tänu meeldiva ja südamliku vastuvõtu eest!”