Regionaalhaigla ajakiri mai 2020

Ilmunud on Regionaalhaigla ajakirja värske number

02.06.2020

Seekordne ajakirjanumber on mitmes mõttes ajalooline.  COVID-19 pandeemia tõttu tuli kogu tervishoiusüsteemil senine igapäevatöö peadpööritava kiirusega ümber mängida, Regionaalhaigla kui kõrgema etapi haigla võttis kriisi juhtimises endale olulise rolli. Käesolevas numbris toome lugejani peegelduse eriolukorrast Regionaalhaiglas koos murede ja rõõmudega, igal töötajal oli koroonakriisi seljatamisel oma väga oluline roll. COVID-staabi liikmed kirjutavad, millised olid kõige raskemad ja murrangulisemad hetked ning milline kogemus edaspidiseks kaasa võtta. Sõna saab ka patsient, kes pika võitluse tulemusena haiguse seljatas.

Infektsioonikontrollitalitus, kes on aastaid halli kardinalina infektsioonikontrolli tööd haiglas juhtinud, sai oma esimesed tõsisemad tuleristsed just selles koroonakriisis. Talituse juhatajal Mait Altmetsal ja infektsioonikontrolli õdedel on põhjust rahuloluks, kriisiperioodil läbis isikukaitsevahendite e-koolituse ligi 3000 töötajat. Kindlasti ei saa alahinnata tugiteenuste rolli, kirjutame, kuidas haigla lahendas isikukaitsevahendite puudujäägi ning korraldas toitlustamise, koristusteenuse ja turvalised patsienditeekonnad nakkusperioodil.

Üks aasta tippsündmusi jäi sellesse perioodi, 27. mail, erakorralise meditsiini päeval, andsime pidulikult üle Regionaalhaigla kõrgeima tunnustuse - Grand Man 2020 tiitli. Selle pälvis seekord väsimatu edendaja ja lahendaja dr Valdo Toome, keda ajakirja avaloos põhjalikult portreteerime.

„Tekkis tõeline ühe paadi tunne“, „See on meeskond, kellega saab luurele minna“, „See kriis andis uue hingamise“ – need on mõned katked intervjuudest meie inimestega. Kokkuvõtvalt võib öelda, et hoolimata 24/7 töötundidest ja enneolematust pingest, pani kriis kogu Regionaalhaigla meeskonna ühes rütmis hingama ja ühise eesmärgi nimel tegutsema.

Head lugemist ja püsige terved!