2F1A0011.jpg

Rahvusvaheline rinnavähi nädal kulmineerus Roosa Lindi Jooksuga

14.10.2019

Rahvusvaheline rinnavähi nädal kulmineerus laupäeval, 12. oktoobril heategevusliku Roosa Lindi Jooksuga, kus sai valida jooksmiseks või kõndimiseks vastavalt 5 ja 10 km. Jooksu eesmärk on propageerida tervislikke eluviise ja näidata üles solidaarsust rinnavähi patsientide ja nende lähedastega.

Roosa Lindi Jooksu korraldatakse samal päeval erinevate nimede all üle maailma, eesmärgiga tõsta elanikkonnas teadlikkust rinnavähi varajase avastamise olulisusest rinnavähi ravis, propageerida tervislikke eluviise ja igapäevast kehalist aktiivsust ning näidata üles solidaarsust rinnavähi patsientide ja nende lähedastega. Eestis korraldati roosa lindi päeva heategevusjooksu juba teist aastat, eesmärgiga koguda annetusi mammograafiauuringu tegemiseks ka ravikindlustamata naistele.

Regionaalhaigla töötajatest startisid heategevuslikul jooksul 37 jooksjat ja kõndijat. Kiiremad 5 km jooksjad olid Tõnu Talisainen, Hana-Maarja Helinurm ja Viktoria Jallai. Pikemal võistlusmaal olid kiiremad Maria Kivimäe, Anna Kanarbik ja Marit Märk.

Üritusel oli kohal ka Regionaalhaigla pop-up telk, kus radioloogiakeskuse sekretär Piret Tannebaum registreeris kõikidele soovijatele saatekirjata vastuvõtuaegu haigla rinnakabinetti, tunnustatud rinnaarst dr Riina Kütner jagas nõu ja õpetusi, vastas huviliste küsimustele ja selgitas, kuidas iseenda rinnatervist kontrollida.