Foto Raigo Pajula

Regionaalhaigla on üliõpilaste seas eelistatud praktikoht

05.02.2019

Praktikantide huvi valida praktikakohaks just Põhja-Eesti Regionaalhaigla on tõusutrendis, meil alustas tänavu praktikaõpet 110 tulevast õde. 4. veebruaril alustasid Regionaalhaiglas praktikat 15 õenduse aluste ning 95 kliinilise õenduse üliõpilast. Õppurite seas on seitse praktikanti välisriikidest. 

Õendusdirektor Aleksei Gaidajenko sõnas, et ta on rõõmus, et niivõrd palju – 110 üliõpilast – alustasid just Põhja-Eesti Regionaalhaiglas praktikat. Ta lisas, et võrreldes eelmise aastaga võeti vastu 25 õendusõppe praktikanti enam. „Oleme tugevalt panustanud, et olla usaldusväärne koostööpartner õppeasutustele ja tulevastele meditsiinitöötajatele. Täna võime julgelt öelda, et Regionaalhaigla on väga paljude jaoks esimene praktikakoha valik,“ rõhutas Gaidajenko, lisades, et see läheb hästi kokku haigla eesmärgiga toetada Eesti meditsiini arengut ning õenduse kvaliteedi tõusu. 
Õendusdirektor tõi välja, et praktikahuvi suurenemine ei tähendada kindlasti võimaluste vähenemist oma töötajatele. „Oleme otsustanud, et toetame igati meie haiglas töötavaid õppijaid ning anname neile eelise saada praktikakoht,“ ütles Gaidajenko. 

1. veebruari seisuga on Põhja-Eesti Regionaalhaiglas praktikal 167 praktikanti, kellest 11 on välisriikidest. Veebruarikuus lisandub haiglasse veelgi uusi õppureid-praktikante. 

Põhja-Eesti Regionaalhaigla võitis 2017. aastal Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi ”Parim praktikakoht 2017”, kuna me pakume õppuritele läbimõeldud ja süsteemset praktikat ja panustame seeläbi töötajate järelkasvu koolitamisse. Loe uudist Parim Praktikakoht 2017 on Põhja-Eesti Regionaalhaigla