Dr Riina Kütner ja ämmaemand Irina Loboda ootavad naisi Regionaalhaigla rinnakabinetti

Regionaalhaigla kutsub naisi rinnauuringutele

09.10.2018

Oktoobris suunab Regionaalhaigla tähelepanu rinnavähi varajase ennetuse olulisusele. Laupäeval, 20. oktoobril on igas vanuses naised oodatud Regionaalhaigla rinnakabinetti enda tervist kontrollima.

„Rinnakabinetti saavad tulla nii saatekirjaga kui ka saatekirjata naised.  Nõustame  ja teeme vajalikud diagnostilised uuringud,“ julgustab heast võimalusest kinni haarama rinnaarst dr Riina Kütner.

Laupäeval töötavad nõustamise kabinetid, kus võtavad vastu nii õde-nõustaja kui ka ämmaemand, radioloogid teevad mammograafilisi uuringuid ning ultraheli. Laupäevase vabatahtliku tööga soovivad Regionaalhaigla töötajad juhtida avalikkuse tähelepanu rinnavähi varajase ennetuse olulisusele ning rinnakabineti regulaarse külastamise vajalikkusele.

Vajalik on eelregistreerimine, helistage telefoninumbritel 617 1049 või 617 2361. Laupäevasele rinnapäevale on vastuvõtuaegasid piiratud arv, kuid kindlasti leiame kõigile soovijatele sobiva rinnakabineti külastusaja ka mõnel teisel päeval.

Vähiregistri andmetel haigestub igal aastal keskmiselt kuni 700 naist rinnavähki. Rinnavähki haigestumine on sage, kuid samas on haigus üsna kergesti avastatav ja varases staadiumis hästi ravitav.