liepaja2018.jpg

Regionaalhaigla palliatiivravi meeskond osales Balti Palliatiivravi Konverentsil

06.08.2018

3.-5. augustil osales Regionaalhaigla  palliatiivravi keskuse meeskond esimesel Balti Palliatiivravi Kongressil Liepajas, Lätis. Dr Pille Sillaste, dr Mari Lõhmus, sotsiaaltöötaja Karolin Tooming ning palliatiivravi õde Katre Tamm esinesid ettekannetega Eesti palliatiivravi, valuravi, sotsiaaltöö ning hapnikravi hetkeseisust. 

Dr Mari Lõhmuse sõnul on see on esimene püüe arendada palliatiivravi koostöös Läti ja Leedu kolleegidega: "Arvestades vananevat rahvastikku, vähihaigestumise kasvu, juba hetkel katmata nõudlust palliatiivravi järele ning prognoositavat palliatiivravi vajaduse hüppelist kasvu, on tegu väga tänuväärt ettevõtmisega."

Märgilise tähendusega on Balti Palliatiivravi Seltsi asutamine konverentsi avapäeval, organisatsiooni juhatusse kuuluvad Eestist dr Pille Sillaste ja dr Mari Lõhmus.

Dr Lõhmus märkis, et kuigi ilm soosinuks viibimist ainuüksi Liepaja imeilusas rannas, sai konverentsil sõlmitud uusi tutvusi, arutatud tõsiselt palliatiivravi tuleviku teemal ning kuulatud välislektorite plenaarloenguid.

Järgmine Balti Palliatiivravi Kongress toimub 2019. aastal Vilniuses ning ülejärgmine 2020. aastal juba Eestis.