TerjePeetso.jpg

Regionaalhaigla juhatuse liikmeks saab Terje Peetso

12.01.2018

Reedel, 12. jaanuaril kinnitas Regionaalhaigla nõukogu juhatuse esimehe Agris Peedu ettepanekul haigla kolmandaks juhatuse liikmeks Terje Peetso. Peetso hakkab vastutama teadus-, arendus- ja koolitustegevuse, rahvusvahelise koostöö, kvaliteedijuhtimise ja meditsiinitehnika valdkondade eest.

Terje Peetso on varem töötanud Euroopa Komisjonis, viimati eTervise poliitikasektori juhatajana, varem poliitikaametniku ja teadussekretärina. Peetso on õppinud Tartu Ülikoolis meditsiini ja teinud internatuuri sisehaiguste erialal. Tal on magistrikraad Tartu Ülikooli arstiteaduskonnast ravi erialal. Peetso on ennast täiendanud TÜ Euroopa Kolledzhis ja  Euroopa Komisjoni stipendiaadina USAs Lõuna-Kalifornia Ülikoolis. Ta on juhendanud magistrante ja  avaldanud e-tervise teemalisi artikleid. Peetso sõnul ajendas teda Regionaalhaigla juhatuse liikmena tööle asumisel soov rakendada oma rahvusvahelisi kogemusi Eesti juhtivas meditsiinikeskuses.

„Terje Peetsol on pikaajaline kogemus tervishoiupoliitika kujundamises rahvusvahelisel tasandil,“ ütles juhatuse esimees Agris Peedu  ja lisas: “Mul on hea meel, et Terje toob endaga Regionaalhaiglasse tipptasemel rahvusvahelise koostöökogemuse ja tema vaade rikastab kindlasti meie juhtimismeeskonda.“ Rahvusvaheline koostöö ning teadus- ja arendustegevus on aina enam Regionaalhaigla fookuses. Peetso kogemus tervishoiupoliitika kujundamises ning rakendamises Euroopa Liidus ja rahvusvahelisel tasandil, töö Euroopa teadus- ja innovatsiooniprojektidega, koostöö WHO, OECD ITU ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonidega annavad väärtusliku panuse haigla juhatuse töösse, on haigla juhatus ja nõukogu veendunud.

„ Regionaalhaigla oma 32 kõrgetasemelise erialakeskusega on väga oluline kompetentsikeskus ka Põhja-Euroopa ja tervikuna Euroopa Liidu tervishoiumaastikul,“ ütles Terje Peetso. „Saame olla väga hea koostööpartner paljudele, eelkõige  innovatsiooniliste lahenduste rakendajana, teadustöö tegijana ja praktiliste kogemuste jagajana,“ lisas ta.

Peetso asub tööle aprillis.