Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Ilmunud on Regionaalhaigla uus ajakirjanumber

11.09.2017

Ravitöö on kunst, mis hea tulemuse jaoks vajab paljude inimeste pühendunud panust. Arstid, õed, hooldajad, laborandid, radioloogiatehnikud, insenere ja veel terve hulk eri tugiteenuseid töötavad meeskonnana patsiendi tervise heaks.

Käesolevas ajakirjas toomegi teie ette pisut ka neid mittemeditsiinilisi valdkondi, mis aitavad meedikuid nende igapäevatöös. Räägime pikemalt infosüsteemide arenduse projektijuhi Sirja Kaarnaga, kes on töötanud haigla infotehnoloogia arendusega juba 25 aastat. Krista Birnbaum hanketeenistusest räägib sellest, kuidas töötab haigla ladu, et tagada kõige haiglas vajamineva õigeagne kättesaadavus. Dr Hanna-Liis Lepp räägib kliinilisest toitmisest ja toidu rollist ravi ja tervise juures.  Räägime ka psühhiaatrite tööd toetavast kunstiteraapiast ja meenutame USA teise leedi pr Karen Pence’i visiiti meie psühhiaatriakliinikusse.

Dr Kristo Kask räägib, kuidas käekirurgia tegeleb käe kui tervikuga ning sellest, kui oluline on käekirurgia kui eriala arendamine. Juttu tuleb ka intensiivravist – dr Klavdia Libman meenutab, kuidas on intensiivravi muutunud nenede 37 aastaga, mil patsiendid Mustamel asuvas haiglahoones intensiivravi saanud on.

Ajakirja leiate SIIT  Head lugemist!