Dr Maret Talk

Dr Maret Talk pälvis Kõrghetke ordeni

08.06.2017

Regionaalhaigla radioloogiakeskuse juhataja dr Maret Talk pälvis rinnahaiguste multidistsiplinaarse kuvamise edendamise ning radioloogia eduka korraldamise eest Eestis kolleegipreemia – Kõrghetke ordeni. Ordeni saaja avalikustati 2.  juunil Tartus toimunud Eesti Radioloogia Ühingu üldkoosolekul. 

„Maret Talk on üks nendest kolleegidest, tänu kelle aastatepikkusele visale tegevusele on Eesti liikumas rinna profülaktiliste ultraheli- ja mammograafiliste uuringute kättesaadavuse tagamise suunas kõigile riskirühmadele üle kogu Eesti. Maret Talk on tuntud ja tunnustatud spetsialist ka väljaspool Eestit – ta paluti Eestit esindama üle-euroopalise rinnavähi sõeluuringuid käsitleva konsensusdokumendi koostamisele, mis ilmus 2016. aastal," sõnas prof Sergei Nazarenko.

Kõrghetke orden on asutatud 2005. aastal Eesti Radioloogia Ühingu presidendi 1992-2005 prof Sergei Nazarenko poolt. Ordeni autor on metallikunstnik Kaie Parts. Orden kujutab nõelkinnitusega kullast lipsu ja selle külge kinnitatud mäekristallist ripatsit. 

Kõrghetke ordeni asutamise tingis vajadus avardada tervishoiutöötajate tunnustamise võimalusi. Kõrghetke orden antakse nukleaarmeditsiini, radioloogia või nende siduserialade edendamiseks osutatud teenete eest. Vastavalt statuudile liigub orden 12-kuulise sammuga kolleegilt kolleegile, aidates sellega väärtustada tänuväärsete tegevuste ahelat meditsiinis.  Erandiks on ordeni autorikoopia, mis anti tagastamatult 2008. a. prof. Jüri Kaudele teenete eest radioloogia arendamisel Eestis ja maailmas.

Varem on Regionaalhaiglast Kõrghetke ordeni pälvinud Äli Roose, Kalle Põder, Ebba Purde ja Andrus Paats. Õnnitleme väärt kolleegi dr Maret Talki!