Kätehügieen on gripist hoidumisel väga oluline.

Regionaalhaigla palub haigena patsiente mitte külastada

20.01.2017

Regionaalhaigla ei ole sel aastal veel kehtestanud viiruste hooajal piiranguid patsientide külastamiseks. Haigla paneb seejuures inimestele südamele, et haiglas viibivaid lähedasi võib külastada vaid ise terve olles.

"Palume patsiente külastada vaid tervena ja viirushaiguste tunnuste korral sellest kindlasti loobuda. Haigena lähedasi külastades seate niigi nõrga immuunsüsteemiga patsientide tervise ohtu," ütles Regionaalhaigla juhatuse liige - ülemarst dr Andrus Remmelgas. "Samuti palume loobuda lähedaste külastamisest haiglas, kui koduste seas on viirushaiguste sümptomitega inimesi.“

Inimestel, kellel on viirushaiguste sümptomid, aga peaksid tulema plaanilisele eriarsti vastuvõtule, uuringutele või plaanilisele haiglaravile, soovitame see ära jätta informeerides haiglat telefonitsi 617 1049, e-posti aadressil registratuur@regionaalhaigla.ee või digiregistratuuris.

Dr Remmelgase sõnul on soovitatav haiglas viibides kasutada ühekordseid kaitsemaske, mille saab registratuurist või osakonnast. Kindlasti on gripi ja teiste viirushaiguste ennetamisel olulisel kohal kätehügieen. Haiglasse või osakonda sisenemisel tuleks kindlasti käsi antiseptikumiga desinfitseerida.
 

Viimastel nädalatel on viirushaigustesse haigestumine märgatavalt tõusnud. Lisainfot gripi ja muude viirushaiguste leviku kohta leiate www.terviseamet.ee